Sremský čevab v kastrolu

Vepřové i skopové maso silně paprikované a doměkka dušené. Původně jugoslávský pokrm, který chutná fantasticky!


2.91108x
75 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
8 kspaprika
8 kscibule
3 lžícesádlo
400 gvepřová plec
400 gskopová plec

podle chuti

sůl
petrželka
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Vepřové i skopové maso nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli na kolečka, očištěné papriky na nudličky, česnek nasekáme. Vše smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme a necháme 2 hodiny přikryté stát a marinovat. Pak směs na sremský čevab nasypeme do kastrolu na rozehřátý omastek a za občasného podlévání dusíme pomalu doměkka. Když je maso měkké, podle chuti přisolíme a přidáme nasekanou petrželku. Sremský čevab v kastrolu ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo brambory.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sremský čevab v kastrolu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena