Srbský hrnec

Telecí maso dušené v zelenině z jednoho hrnce. Recept tak trochu na srbský způsob.


2.9162x
75 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Papriky očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverečky, lilek na kostičky.

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme slaninu, maso a opečeme ze všech stran. Přidáme lilek, papriky, bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou a zakryté asi půl hodiny dusíme.

Mezitím si oloupeme vařené brambory, pokrájíme je na hranolky a když je maso měkké, přidáme do hrnce na prohřátí. Podle potřeby dochutíme.

Srbský hrnec podáváme ozdobený petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srbský hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Srbská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.