Spravováčky

Vepřové závitky plněné směsí zelí, slaniny a ledvinek.


3.0752x
45 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
100 mlolej
sůl
2 kscibule
2 lžícefrancouzská hořčice
250 mlbílé víno
250 mlkysaná smetana
200 ganglická slanina
50 gmletá sladká paprika
0.3 lžičkymletý černý pepř
1 kgkysané zelí
600 gvepřová krkovice
200 gvepřové ledvinky

Postup přípravy

Plátky krkovičky hodně rozklepeme. Osolíme je, potřeme hořčicí a necháme chvilku odpočinout.

Na oleji zpěníme najemno posekanou cibulku a česnek, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a vepřové ledvinky. Restujeme asi 5 minut, přidáme půl dávky zelí, zasypeme sladkou paprikou, promícháme a po chvilce odstavíme z ohně.

Na naklepané plátky naneseme tuto směs, uděláme závitky a klademe je do zapékací misky, do níž jsme na dno rozložili druhou polovinu zelí. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách zalijeme spravováčky kysanou smetanou rozšlehanou se zbytkem vína. Pak spravováčky pečeme dalších 10 minut.

Spravováčky podáváme s pálfyovským nebo hrnkovým knedlíčkem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Spravováčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.