Splašené žížaly

Vynikající chuťovka například k pivu.


3.25x
20 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa potřeme prolisovaným česnekem a nakrájíme na dlouhé nudličky. Nudličky osolíme, opepříme, pro nadšence ostřejších pokrmů můžeme posypat chilli kořením.

Nudličky nyní obalíme v trojobale. Jedná se o klasický trojobal (mouka, vejce, strouhanka), až na ten rozdíl, že strouhanku půl na půl smícháme s rozdrcenými kukuřičnými lupínky.

Nakonec dáme žížaly osmažit, a to nejlépe do fritézy.

Splašené žížaly podáváme samotné jako chuťovku (například k pivu) nebo pro hladovce s chlebem a kyselou okurkou.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Splašené žížaly

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena