Špízy z mletého masa se slaninou

Recept na grilované pikantní špízy z mletého masa se slaninou a cibulí.


4.723x
60 min
3×

Ingredience

1 paličkačesnek
100 gsolamyl
4 lžícemajonéza
500 ghovězí zadní
5 lžicsvětlé pivo
4 ksčervená cibule
500 gvepřová krkovice
350-400 ganglická slanina (plátky)

podle chuti

sůl
0.5 lžičkychilli koření
1-2 lžícečerstvý tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a čerstvý tymián jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.

Připravíme si masovou směs. Mleté maso promícháme s tymiánem, prolisovaným česnekem, chilli kořením, majonézou a pivem. Ochutíme solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme alespoň 3 hodiny v chladu rozležet. Potom maso řádně promícháme se solamylem.

Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které jednotlivě srolujeme do plátků slaniny a napícháme střídavě s klínky červené cibule na grilovací špejle. Špízy zvolna grilujeme ze všech stran dorůžova.

Pikantní grilované špízy se slaninou a cibulí podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy z mletého masa se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká