Vaření.czReceptyŠpízy se sýrem a slaninou

Špízy se sýrem a slaninou

Recept na výborné jídlo, jednoduché a rychlé na přípravu.


4.76x
90 min
3×

Ingredience

250 gslanina
1 paličkačesnek
8 ksbrambory
2 kscibule
250 gklobása
250 geidam
250 gkabanos
250 gkuřecí maso
250 gvepřové maso

marináda

2 stroužkyčesnek
2 kapkyolej
sůl
kmín
1 lžičkahořčice
0.5 dlvoda
1 lžičkakečup
grilovací koření
mleté nové koření
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Na kousky nakrájíme kuřecí maso, vepřové maso, kabanos a klobásu, na plátky nakrájíme slaninu. Brambory, cibuli a česnek na kolečka a na kostičky tvrdý sýr. Maso, kromě slaniny, vložíme do velké mísy. Pokapeme olejem, nalijeme asi půl deci vody, lžičku hořčice, lžičku kečupu a rozmačkaný česnek. Posypeme kořením - nové koření, paprikou sladkou, pálivou, pepřem, osolíme, okmínujeme. Přidávám i grilovací koření. Kdo má rád ostřejší, může přidat třeba chilli. Vše pořádně smícháme a necháme chvíli odležet v lednici. Někdy nechávám v lednici přes noc. Po odležení si nachystáme špejle a na střídačku napichujeme suroviny - kousek masa, cibuli, brambor, sýr, slaninu. Až máme vše na špejlích a vložíme špízy do zapékací misky. Misku se špízy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, stáhneme asi na 150 °C a pečeme asi 30 - 40 minut. Až troubu vypneme, můžeme na špízy položit ještě plátky rajčat a tvrdého sýru a nechat pět minut dojít. Špízy se sýrem a slaninou podáváme s přílohou podle chuti. Ke špízům se hodí téměř jakýkoli zeleninový salát.
user-icon

autor belluina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy se sýrem a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena