Špízy s tajemstvím a s pečenými bramborami

Také máte rádi překvapení? Ochutnejte tyto špízy se sušenou švestkou v anglické slanině. Zaručeně si pochutnáte.


3.1224x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí maso pokrájíme na kostky. Připravíme si anglickou slaninu, do které zabalíme maso a švestku. Napichujeme střídavě kousek masa ve slanině, kousek cibule, maso, opět cibuli, švestku ve slanině a postup opakujeme tak, že právě švestka ve slanině je napíchnutá uprostřed. Špízy nakonec potřeme thajskou zelenou kari pastou a necháme v chladu proležet.

Mezitím si na plechu dáme péct brambory pokrájené na kousky - při 180 °C se pečou asi 40 minut. Před jejich dopečením můžeme začít s tepelnou úpravou špízů.

Na rozpálený olej vložíme špízy a opečeme je z jedné strany, po jejich otočení je přelijeme trochou olivového oleje a přiklopíme pekáček pokličkou. Pečeme ještě asi 10 minut.

Na talíři podáváme se zeleninou a zdobíme pokrájenými švestkami.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špízy s tajemstvím a s pečenými bramborami

Zpět na recept