Špikovaný kuřecí steak

Špikovaný kuřecí steak zapečený s barevnými paprikami podáváme s rýží.


4.517x
35 min
1×

Postup přípravy

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ze slaniny odkrojíme několik hranolků na špikování masa a zbytek pokrájíme na jemné kostičky.

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Potom maso prošpikujeme slaninou a opepříme. Potřeme olejem a necháme hodinu rozležet.

V kastrůlku rozškvaříme slaninu, na které necháme zpěnit cibulku. Vmícháme papriky a podlijeme trochou vývaru. Pod pokličkou podusíme asi 5 minut.

Prošpikovaná kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran, na malém množství oleje. Přendáme je do zapékací misky, přelijeme je podušenými paprikami i se šťávou a v předehřáté troubě necháme asi 10 minut dopéci.

Kuřecí steaky zapékané s barevnými paprikami a slaninou podáváme s rýží, ale chutná i s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špikovaný kuřecí steak

Zpět na recept