Špikovaný kuřecí steak

Špikovaný kuřecí steak zapečený s barevnými paprikami podáváme s rýží.


4.517x
35 min
1×

Ingredience

50 gslanina
2 plátkykuřecí prsa
3 kspaprika různobarevná
0.5 kscibule

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ze slaniny odkrojíme několik hranolků na špikování masa a zbytek pokrájíme na jemné kostičky. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Potom maso prošpikujeme slaninou a opepříme. Potřeme olejem a necháme hodinu rozležet. V kastrůlku rozškvaříme slaninu, na které necháme zpěnit cibulku. Vmícháme papriky a podlijeme trochou vývaru. Pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Prošpikovaná kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran, na malém množství oleje. Přendáme je do zapékací misky, přelijeme je podušenými paprikami i se šťávou a v předehřáté troubě necháme asi 10 minut dopéci. Kuřecí steaky zapékané s barevnými paprikami a slaninou podáváme s rýží, ale chutná i s vařeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špikovaný kuřecí steak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena