Špikovaná vepřová kotleta

K přípravě tohoto pokrmu budeme potřebovat vepřovou kotletu bez kosti vcelku. Maso nakládáme alespoň den předem.


3.152x
35 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky.

Vepřovou kotletu prošpikujeme proužky česneku, mírně osolíme a naložíme do aromatického oleje smíchaného s chilli kořením a pepřem. Dáme do chladu odležet.

Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Naloženou kotletu nakrájíme na jednotlivé plátky. Troubu předehřejeme na 200°C.

Do pekáčku nalijeme olej, ve kterém bylo maso naloženo, rozprostřeme jednotlivé kotletky, posypeme cibulkou, kmínem a dáme péct do trouby. Během pečení přeléváme výpekem.

Špikovanou vepřovou kotletu podáváme s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem, přelité výpekem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špikovaná vepřová kotleta

Zpět na recept