Špikovaná hovězí pečeně

Špikovanou hovězí pečeni s houbovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.


4.414x
150 min

Ingredience

100 gslanina
30 gmáslo
50 gcibule
2 ksbobkový list
20 ghladká mouka
750 ghovězí plec
1 ksvětší karotka
200 gnakládané neochucené houby (směs)

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mleté houbové koření

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na hranolky. Několik kousků odložíme stranou. Maso očistíme a prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo. Houby necháme okapat.

Na oleji rozškvaříme slaninu a prudce opečeme maso ze všech stran. Potom přidáme nakrájenou cibulku, opepříme, osolíme a podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, ochutíme mletým houbovým kořením a pečeme v troubě do měkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou.

Hotové maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na porce. Z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a sebereme tuk. Potom ji trochu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme karotku, houby a vše několik minut povaříme. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem.

Plátky masa rozložíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špikovaná hovězí pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká