Špičková grilovaná jehla

Vynikající masová jehla se zeleninou. Špičkový je špíz z toho důvodu, že obsahuje pouze kvalitní maso a zeleninu.


3.190x
45 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na vyšší plátky a velice lehce jej jen prsty naklepeme. Plátky osolíme a lehce opepříme. Můžeme je také den předem naložit.

Klobásky nakrájíme na silnější kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější plátky, a pak na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtiny, které následně rozebereme na měsíčky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejné kousky, jako je slanina. Plátky masa nakrájíme na delší kousky, které rolujeme do malých, ale volných závitků. Můžeme je ale jen jednoduše nakrájet na kousky.

Jehly potřeme olejem a střídavě napichujeme hovězí maso, cibuli, slaninu, vepřové, papriku a klobásu. Kdo má rád česnek, může mezi masa vkládat tenké plátky česneku.

Připravené špízy lehce zasypeme pepřem a můžeme grilovat. Špízy můžeme také připravit na pánvi s olejem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špičková grilovaná jehla

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.