Velice chutná a časově nenáročná polévka, ve které cizrna i těstoviny získají chuť zeleniny, bude chutnat celé rodině.
Hodnocení
3.0
/ 5 (879x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
SůlNaN -
Vývar1 a 1/2 l
MajoránkaNaN -
Cibule1 ks
RozmarýnNaN -
Mletý pepřNaN -
Těstoviny100 g
Strouhaný parmazán50 g
Olivový olejNaN -
Listy špenátové450 g
Cizrna200 g
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm podusíme dohněda. Přidáme česnek, majoránku a rozmarýn a pár minut dusíme. Poté přidáme špenát a pod pokličkou dusíme několik minutek. Přidáme uvařenou cizrnu a vývar a vše přivedeme k varu. Přidáme těstoviny, zmírníme teplotu a na mírném ohni vaříme 10 minut, dokud těstoviny nezměknou. Dochutíme solí a pepřem a rozléváme do talířů. Polévku sypeme parmazánem a podáváme s křupavým pečivem.
Moc dobrá polévka, když jsem ji vařila, řikala jsem si, že teda žádná bomba. Pak jsem nandala na talíře, posypala parmazánem (gran moravia sýrem) a ihned jsem se do té polévky zamilovala. A to nejen já, ale i můj přítel! Díky za výborný tip :-)