Špekové knedlíky se zelím

Výborné a finančně nenáročné jídlo. Je to opravdová pochoutka.


4.6101x
45 min
16×

Postup přípravy

Příprava špekových knedlíků

Nejprve si nakrájíme 10 rohlíků na kostičky. Pokud mi zbývají rohlíky, nakrájím je na kostičky a dám do mrazničky. Dávám je po 5 ks. Vždycky se hodí. Libovou uzenou slaninu, popřípadě uzené koleno, taktéž nakrájíme na kostičky. Dále si připravíme asi 3 dl mléka, do kterého rozklepneme vejce. Pak směs osolíme a rozkvedláme. Cibule oloupeme a nasekáme najemno.



Ve vyšší pánvi osmažíme cibule. Přidáme slaninu nebo uzené, které na cibulce trochu osmažíme, přidáme hodně petrželové natě a osolíme, opepříme a přidáme také drcený kmín. Nakrájené rohlíky dáme do mléka s rozšlehanými vejci, přidáme osmažené uzené a zahustíme hrubou moukou. Vypracujeme hladké těsto.



Ze špekového těsta uděláme koule. Špekové knedlíky zavaříme asi 10 minut ve vroucí vodě. Špekové knedlíky dávám také na tác samostatně zmrazit. V tomto případě je pak nerozmrazené dáme do vařící vody a vaříme 20 minut. Z tohoto množství je 24 ks knedlíků.



Příprava zelí

Sterilované zelí slijeme a pokrájíme. Dáme ho do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme trochu octa, drceného kmínu, 3 ks cukerínu a trochu cukru. Zelí povaříme a zahustíme strouhaným syrovým bramborem. Ke špekovým knedlíkům se toto zelí výborně hodí.



Špekové knedlíky rozpůlíme a podáváme se zelím a smaženou cibulkou na sádle. Špekové knedlíky se zelím podáváme teplé.

user-icon

autor bunda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špekové knedlíky se zelím

Zpět na recept