Řízky na víně s rýží. Recept vydá na 4 porce jídla.
2 stroužky | česnek |
100 g | šunka |
3 ks | rajče |
100 ml | červené víno |
10 g | hladká mouka |
pepř a sůl | |
olej na smažení | |
600 g | vepřová kýta |
2 ks | cibule |
sterilované zelené olivy |
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ještě je potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře. Na pánev vložíme na plátky pokrájenou cibuli a rajčata. Zprudka opečeme a přidáme šunku pokrájenou na nudličky. Směsku zalijeme vínem. Vložíme opečené řízky a necháme přejít varem.
Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena