Vaření.czReceptyŠpanělský ptáček podle Věrky

Španělský ptáček podle Věrky

Plněné plátky vepřového masa ve vlastní šťávě.


3.222x
75 min
2×

Ingredience

3 kscibule
2 ksklobása
2 lvoda na podlití
4 ksvejce natvrdo
4 plátkyvepřové maso

podle chuti

sůl
hořčice
celý černý pepř

podle potřeby

olej nebo sádlo
světlá jíška nebo hladká mouka

náplň

okurky nakládačky

Postup přípravy

Naklepeme si na plátky nařezané maso a potřeme hořčicí, posolíme, popepříme podle chuti. Přidáme vejce, okurku, půlku klobásky a zabalíme, párátkem nebo provázkem ptáčky upevníme. Ptáčky necháme uležet asi 10 - 15 minut v lednici. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, kterou zpěníme na oleji, přidáme ptáčky a obracíme je, aby se nám nepřipálili nalijeme asi půl litru vody a podusíme asi 20 minut. Pak přilijeme 2 l vody a necháme vařit, dokud maso nezměkne a neuvaří se. Až je maso uvařené, tak omáčku zahustíme bud světlou jíškou nebo moukou a vodou. Pro vylepšení chutě dochutíme omáčku hořčicí. Španělské ptáčky podle Věrky servírujeme s houskovým knedlíkem a brusinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Španělský ptáček podle Věrky

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena