Vaření.czReceptyŠpanělský ptáček po bavorsku

Španělský ptáček po bavorsku

Recept na španělské ptáčky trochu jinak.


2.511x
45 min

Ingredience

1 kscibule
4 plátkyhovězí zadní
4 kssterilované okurky

podle potřeby

olej
4-8 lžichořčice
smetana ke šlehání

podle chuti

sůl
vývar z masoxu
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí plátky rozklepeme na tenký, až průhledný plát. Z vnitřní strany jej potřeme hořčicí. Na hořčici dáme plátky slaniny. Na ni rozprostřeme najemno nasekané okurky a cibuli. Maso svineme do ruličky, svážeme nití a zvenku osolíme a opepříme. Španělské ptáčky zprudka orestujeme ze všech stran na olej, přilijeme vývar a zhruba 1 - 3 hodiny je dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodou. Měkké španělské ptáčky vyjmeme a doděláme omáčku. Omáčku okořeníme a krátce povaříme. Podle potřeby ji zahustíme jíškou nebo solamylem s vodou. Nakonec vlijeme smetanu ke šlehání, promícháme, vrátíme zpět ptáčky a společně již jen prohřejeme. Španělské ptáčky po bavorsku podáváme s knedlíky nebo rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Španělský ptáček po bavorsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena