Španělské ptáčky

Recept na oblíbené plátky hovězího plněného vajíčkem, okurkou a slaninou.


3.0811x
75 min
6×

Postup přípravy

Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, proužkem slaniny, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo párátky.

Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme závitky a osmahneme je ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Španělské ptáčky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, z ptáčků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Španělské ptáčky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělské ptáčky

Zpět na recept