Španělské ptáčky

Recept na oblíbené plátky hovězího plněného vajíčkem, okurkou a slaninou.


3.0811x
75 min
6×

Ingredience

5 plátkůslanina
5 plátkůšunka
1 kscibule
5 plátkůhovězí maso
1 ksvejce natvrdo

podle potřeby

olej
máslo
hladká mouka

podle chuti

sůl
hořčice
mletý pepř
sterilované okurky

Postup přípravy

Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, proužkem slaniny, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo párátky. Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme závitky a osmahneme je ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Španělské ptáčky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, z ptáčků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Španělské ptáčky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělské ptáčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena