Španělská česneková polévka

Chutná a výživná polévka, která je pro svou konzistenci vhodná i jako hlavní jídlo.


4.446x
30 min
8×

Postup přípravy

Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme.

V hrnci osmahneme česnekové plátky dozlatova. Přidáme strouhanku, rajčata, případně i malý rajský protlak. Podle chuti přidáme sůl, polovinu petrželky a krátce vše podusíme. Pak základ polévky zalijeme vodou. Česnekovou polévku necháme asi 10 minut vařit. Pak přidáme rozšlehané vejce, druhou půlku petrželky, maggi podle chuti a důkladně promícháme. Polévku zakryjeme poklicí, odstavíme a necháme asi 5 minut dojít.

Španělskou česnekovou polévku podáváme s čerstvým bílým pečivem.
user-icon

autor Jan 2009


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělská česneková polévka

Zpět na recept