Recept na zdravý veganský koláč ze špaldové mouky s jablky.
300 g | špaldová hladká mouka |
100 g | třtinový cukr |
400 ml | mandlové mléko |
2 lžíce | rostliný olej |
1 lžička | kypřící prášek bez fosfátů |
2 lžičky | mletá skořice |
2 hrstě | mandle |
2 ks | jablka |
Do mísy prosejeme špaldovou mouku, přidáme třtinový cukr, kypící prášek, skořici a špetku soli a promícháme. Poté přilijeme olej, mléko a špetku soli a zpracujeme těsto.
Těsto vylijeme do máslem a moukou vysypané formy a poklademe nakrájenými jablky. Posypeme plátky mandíe a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 35 minut.
Špaldový koláč s jablky necháme po upečení vychladnout a podáváme k čaji nebo kávě jako lahodný veganský moučník.
Veganské pečení: Křehký jablečný koláč krok za krokem
Recept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena