Rychlý oběd nebo večeře, jídlo oblíbené nejen dětmi pro svou sladkokyselou chuť, ale i dospělými.
Hodnocení
3.5
/ 5 (13x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Omáčka
Česnek5 stroužků
Sůl1 špetka
Cibule1 ks
Voda1 dl
Kečup3-4 dl
Oregano1 špetka
Mletá sladká paprika1 lžíce
Mletý černý pepř1 špetka
Worcesterská omáčka
Podle potřeby
Olej
Eidam
Špagety
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme. Nastrouháme sýr.
Na oleji, může být i olivový, necháme cibuli zesklovatět, poté přidáme kečup, vodu, worchester, česnek, sůl, koření (pepř, sladkou papriku - pro milovníky pikantních jídel může být i pálivá, oregano) a necháme za mírného varu a občasného míchání povařit. Kdo má rád masové omáčky, může po zesklovatění cibule podle chuti přidat mleté maso, promíchat, chvíli nechat podusit, až změní barvu a pustí šťávu, a poté pokračovat v přípravě podle postupu.
Špagety uvaříme podle návodu uvedeném na obalu a scedíme. Špagety rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a zalijeme omáčkou. Špagety se sýrem a omáčkou ihned podáváme.