Velmi dobrý a jednoduchý recept na chutný oběd nebo večeři z mletého masa.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Omáčka
Česnek5 stroužků
Cibule2 ks
Tymián1 špetka
Bazalka1 špetka
Oregano2 lžičky
Čerstvá petrželka2 hrstě
Rajčatové pyré700 ml
Směs
Česnek3 stroužky
Vejce1 ks
Strouhanka2 lžíce
Cibule1 ks
Oregano1 lžička
Mleté maso500 g
Podle potřeby
Olej
Parmazán
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme a smícháme s mletým masem, pepřem, solí, bazalkou, vejcem a zajistíme strouhankou. Vypracujeme směs a tvoříme v ruce malé kuličky a opékáme je na rozehřátém oleji dozlatova.
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme pyré, česnek, tymián, oregano, petrželku, bazalku, pepř, sůl, vše zamícháme a přidáme masové kuličky.
Přilijeme hrnek vody a vše dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
Hotovou omáčku můžeme ještě podle chuti dochutit. Omáčku nalijeme na uvařené špagety.
Špagety s masovými koulemi posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.