Neobvyklý recept na špagety aglio olio, protože kromě česneku přidáme také chilli vločky a kapustové lístky. Výsledkem budete mile překvapeni.
Hodnocení
4.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4-5 stroužků
Špagety1/2 balíčku
Olivový olej50 ml
Růžičková kapusta10-12 ks
Podle chuti
Sůl
Parmazán
Chilli vločky
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente.
Poté těstoviny scedíme, uchováme si trochu scezené vody na pozdější podlití ostatních surovin.
Kapustičky dobře omyjeme a rozebereme na lístky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Ve velké pánvi s rozpáleným olivovým olejem (30 ml) začneme pomalu zahřívat česnek, dáváme pozor, abychom ho nespálili, zhořkl by.
Po chvilce přidáme lístky kapustiček a okořeníme chilli vločkami. Po pár minutách přilijeme trochu vody z těstovin a prohříváme asi 2 minuty.
Uvařené špagety promícháme s omáčkou.
Špagety aglio olio s kapustičkami můžeme podávat posypané parmazánem, vegani jej nahradí veganským sýrem. Před podáváním můžeme špagety aglio olio s kapustičkami ještě trochu pokapat olivovým olejem.