Šopský salát

Ochutnali jste na své dovolené pravý šopský salát? Zachutnal vám balkánský sýr? Vyzkoušejte recept bulharské kuchyně na jeho připravu. Uvedené množství je na 2 porce.


3.5169x
20 min
9×

Postup přípravy

Pečené paprikové lusky, cibuli, petržel a syrové paprikové lusky nakrájíme nadrobno. Očištěná rajčata a okurku (oloupanou) krájíme na kousky.

Všechno zamícháme dohromady a položíme na talíř.

Před podáváním zalijeme olivovým olejem a osolíme. Pokud máme, posypeme bulharským kořením. Navrch nastrouháme sýr. Ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme i feferonkou či růžičkou z rajčete.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šopský salát

Zpět na recept