Velká rajčata rozpůlíme a nastrouháme na velkých slzičkách, slupka nám zůstane a lze ji použít do vývaru.Pokud nemáme čerstvá masitá rajčata k dispozici, použijeme 2 plechovky krájených rajčat.
Připravená rajčata smícháme s hovězím vývarem. V litinovém kastrolu rozehřejeme olivový olej a na něm pomalu osmažíme rozčtvrcené šalotky (asi 8 minut), měly by být zlatavé. Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme zavonět.
Děrovanou lžící šalotku a česnek vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku necháme zatáhnout hovězí maso nakrájené na kostky (asi 2.5 cm velké). Pak vrátíme zpět šalotku s česnekem, přidáme rajčata, rozmarýn, červený vinný ocet, osolíme a opepříme. Směs přikryjeme a dáme zvolna dusit do trouby na 1,5 hodiny. Přidáme na šestiny podélně rozkrájené brambory, osolíme a vložíme bobkový list. Bez přikrytí dopékáme dalších 30 minut. Před podáváním odstraníme bobkový list a rozmarýn.
Soluňské Stifado podáváme jako hlavní chod. Pokrm můžeme připravit i v remosce.