Sójové maso Stroganoff

Další recept pro vegetariány.


4.632x
60 min
1×

Ingredience

olej
sůl
1 kscibule
1 lžícehořčice
2 lžícekapary
150 gžampiony
1 dlbílé víno
1 lžícehladká mouka
1 lžícezakysaná smetana
2 dlzeleninový vývar
1 kssterilované okurky
1 kostkazeleninový bujón
mletý černý pepř
80 gsójové nudličky

Postup přípravy

Do 5 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové nudličky a vaříme 30 minut.

Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, okapané sójové maso a zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou okurku, kapary, očištěné žampiony nakrájené na plátky, promícháme a chvíli opékáme. Vše podlijeme vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 15 minut. Podle potřeby podléváme vývarem. Sójové maso Stroganoff nakonec zahustíme smetanou rozmíchanou s hořčicí a několik minut povaříme.

Sójové maso Stroganoff podáváme s opékanými brambory a míchaným salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sójové maso Stroganoff

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.