Sójové maso povaříme asi 15 minut v základní marinádě z obalu ochucené hořčicí. Odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Sójové maso scedíme, necháme okapat a marinádu již dále nepoužíváme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek, sójové maso a osmahneme. Vmícháme na kostky nakrájený salám, zaprášíme moukou, a znovu osmahneme a zalijeme půl litrem vody. Doplníme bujonovou kostkou, hořčicí, okurkami a zvolna vaříme asi 30 minut. Sójové maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Maso dáme zpět a doplníme na plátky nakrájenými vejci, ochutíme nálevem z okurek, pepřem a osolíme. Již jen prohřejeme. Sójové maso jako španělské ptáčky podáváme s rýží nebo jak jsme zvyklí.