Sójové maso jako španělské ptáčky

Tentokrát něco ze sójového masa. Výborný recept.


3.01389x
60 min
1×

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
1 kscibule
500 mlvoda
1 kshovězí vývar
100 gsterilované okurky
100 gměkký salám
100 gsójové maso

podle chuti

olej
sůl
hořčice

podle potřeby

mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy

Sójové maso povaříme asi 15 minut v základní marinádě z obalu ochucené hořčicí. Odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Sójové maso scedíme, necháme okapat a marinádu již dále nepoužíváme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek, sójové maso a osmahneme. Vmícháme na kostky nakrájený salám, zaprášíme moukou, a znovu osmahneme a zalijeme půl litrem vody. Doplníme bujonovou kostkou, hořčicí, okurkami a zvolna vaříme asi 30 minut. Sójové maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Maso dáme zpět a doplníme na plátky nakrájenými vejci, ochutíme nálevem z okurek, pepřem a osolíme. Již jen prohřejeme. Sójové maso jako španělské ptáčky podáváme s rýží nebo jak jsme zvyklí.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sójové maso jako španělské ptáčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena