Sněhurčin dort

Slavnostní dort vynikající chuti. Recept je trochu pracnější, ale stojí za tu námahu.


4.25x
90 min
1×

Ingredience

krém

2 ksvejce
150 ghořká čokoláda
3 dlsmetana ke šlehání
2 lžíceinstantní káva

těsto

2 ksvejce
150 gmáslo
1 dlkakao
2 dlmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
2 dlcukr krupice
3 dlhladká mouka

náplň

2.5 dltvaroh
1.5 dlcukr moučka
200 gdrobné ovoce

na ozdobu

strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 175 °C. V kastrolku svaříme mléko s kakaem a polovinou krupicového cukru. Směs necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme se zbylým cukrem, jedno po druhém přidáváme vejce. Vmícháme kakaovou směs, mouku a prášek do pečiva. Dortovou formu o objemu asi 1,5 l vymažeme tukem a naplníme připraveným těstem. Pečeme asi 50 minut ve spodní části trouby. Upečený korpus necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme na 2 - 3 pláty. V mixéru připravíme náplň. Promícháme tvaroh s cukrem a libovolným drobným ovocem. Pokud nemáme čerstvé ovoce, použijeme kompotované, v tomto případě si však dáváme pozor na množství cukru, aby náplň nebyla příliš sladká. Na krém si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s kávou vmícháme do čokolády. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany šlehačku. Do čokoládové směsi opatrně vmícháme nejdříve šlehačku a až poté bílkový sníh. Krém uložíme do chladu. Jednotlivé pláty korpusu spojíme ovocnou náplní a celý dort potřeme čokoládovým krémem. Na závěr posypeme nastrouhanou tmavou nebo bílou čokoládou. Před krájením uložíme sněhurčin dort alespoň na 30 minut do chladu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sněhurčin dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena