Sněhový koláč

Sladkokyselá chuť červeného rybízu dodá moučníku osvěžující šmrnc.


4.17x
45 min

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na malé kousky do hlubší mísy a necháme při pokojové teplotě změknout. Potom jej utřeme dohladka se 130g krupicového cukru a s vanilkovým cukrem. Do mísy rozklepneme vejce a nakonec po částech vmícháme hladkou mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva i mléko. Vypracujeme hladké těsto.

Rybíz stáhneme z hroznů pomocí vidličky. Kuličky dobře propláchneme a necháme v cedníku okapat. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Povrch uhladíme a posypeme rybízem. Sněhový koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Mezitím z bílků a zbylého cukru krupice (100g) ušleháme tuhý sníh, který navršíme na předpečený koláč ve formě. Teplotu trouby zvýšíme na 200 °C a koláč ještě 10 minut zprudka pečeme, až sněhová čepice zezlátne.

Sněhový koláč necháme vychladnout. Po vychladnutí sněhový koláč nakrájíme na výseče a ihned podáváme.
user-icon

autor kacenka.p


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sněhový koláč

Zpět na recept