Jednoduché těsto ozdobené čepicí bílého sněhu s třešněmi.
Hodnocení
4.3
/ 5 (56x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Ostatní
Mléko250 ml
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice150 g
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka500 g
Tuk (máslo)200 g
Žloutek L4 ks
Náplň
Bílek4 ks
Cukr krupice200 g
Vypeckované třešně500 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem i vanilkovým cukrem. Do sypké směsi přidáme mléko, žloutky a rozehřátý vychladlý tuk (máslo). Všechny ingredience dobře promícháme.
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj po částech cukr. Nakonec opatrně vmícháme třešně (případně jiné sezónní či kompotované ovoce). Sněhové třešně rozetřeme na těsto.
Vložíme do vyhřáté (200 °C) trouby a zvolna (150 °C) upečeme dozlatova.
Před podáváním poprášíme sněhovou buchtu s třešněmi moučkovým cukrem.
Stačí přidat trošku víc mléka, jen tak cvrnknout, aby těsto bylo trošinku řidší a šlo lépe roztírat. Když bude moc řídké, třešně nezůstanou na povrchu. Na menší plech jsem dala pečící papír. Pekla 45 minut přesně podle receptu, jen zespodu, posledních 5 minut i z vrchu. Koláč je naprosto skvostný !!!!!
Hosina
Komentář k receptu Sněhová buchta s třešněmi
Než jsem začala péct přečetla jsem si komentáře, udivilo mě velké množství mouky. Má rada, stačí dát o 10 dkg méně mouky a buchta je výborná.
Pavliska
Komentář k receptu Sněhová buchta s třešněmi
buchta je výborná, do těsta jsem přidala trochu více mléka - pekla jsem pouze ze spodu - a výsledek vynikající :-)
Monny
těsto
Těsto na buchtu bylo peklo, bylo tuhé a lepilo se. Jen pevné nervy dokazázaly těsto vypracovat a rozetřít na plech. A však sníh se mi povedl skvěle. Buchtu jsem pekla na 100 C a můžu dodat, že i můj miláček si pochutnal a těstíčko se mi krásně propeklo a sníh byl lahodně křupavý. Moje maminka bude péct buchtu dnes, tak doufám, že se ji moc povede tak jako mě. Všem držím pěsti. Tak hodně štěstí.
kikinask
Testo
Ano testo, je ponekud tuhe, vicemene to vypada jako posypka :D ale vcera jsem delala poprve, akorat krome plohrube mouky jsem dala hrubou (doma jina nebyla) jinak vse presne podle receptu a vyslo to skvele :) a testo je po upeceni celkem nadychane...