Jednoduchá a rychlá pochoutka na stůl. Recept zvládne naprosto každý.
Hodnocení
4.7
/ 5 (13x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Šunka20 dkg
Vegeta
Listové těsto1 balíček
Eidam20 dkg
Podle potřeby
Olej na vymazaní
Postup přípravy
Rozválíme listové těsto na tenký plát. Rozprostřeme na něj plátky sýra a šunky. Zarolujeme a nakrájíme na slabé plátky.
Šnečky nasázíme na vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme vegetou.
Šnečky se sýrem z listového těsta vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova.
Šnečky necháme vychladnout a můžeme podávat jako chuťovku.
Já šnečky dělám taky, ale raději než šunku do nich dávám tvrdý salám, protože má výraznější chuť a i to všem víc chutná. Pod salám dávám kečup, hořčici a gril koření (takovej mišmaš), namačkám česnek, dám ten salámek, sýr a je to. No, a zabalené šnečky potírám vajíčkem, sypu troškou koření a ještě sezamovým semínkem. Luxus.
kominíček
šneci z listového těsta
jsou super. Hodně užitku za pár kaček ;-). Když se mi chce, dávám pod sýr a salám ještě směs kečupu,prolisovaného česneku a koření (bazalka nebo oregano, provensálské...), je to pak barevnější i na chuť lepší. Jen nepotírám vajíčkem , ale smetanou (12%) - rada od mé mamky, lépe se to kouše a kůrčička se vytvoří taky.