Jedna z mnoha variant na přípravu oblíbených žloutkových řezů. Recept na jemný a chutný zákusek k odpolední kávě.
těsto | |
---|---|
1 ks | vejce |
5 lžic | mléko |
300 g | hladká mouka |
80 g | tuk na pečení |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
krém | |
125 g | máslo |
2 ks | žloutek |
0.5 l | mléko |
10 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 lžičky | želatina v prášku |
60 g | polohrubá mouka |
poleva | |
200 g | cukr moučka |
2 lžíce | citronová šťáva |
1 lžíce | horká voda |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
autor Jindra Skřivánková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena