Smíchovský Maršflek

Jídlo, které jsem stvořil v Praze na Smíchově, od toho má název.


3.523x
90 min
1×
Podobné recepty

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Scedíme. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse těstoviny promícháme s 1 - 2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout.

Cibuli nasekáme nadrobno. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř, mleté papriky a sůl zamísíme na hladkou kašovitou hmotu.

Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkáváme je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30 - 35 minut.

Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15 - 20 minut, dokud povrch těstovin nechytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 minut dojít.

Smíchovský Maršflek podáváme s okurkou nebo zeleným salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smíchovský Maršflek

Zpět na recept