Smetanovo-sýrové fondue

Sýrové fondue je tradičním švýcarským pokrmem. Dnes si ale připravíme fondue po anglicku.


2.957x
20 min

Postup přípravy

Cibuli s česnekem si oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme.

Papriku si omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.

Cibuli, česnek i papriku dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem a osmahneme. Směs zasypeme škrobovou moučkou, promícháme a vzápětí odstavíme. Přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a prolisujeme přes síto.

Prolisované fondue dáme v jiném hrnci zpět na plotnu, zahřejeme a postupně přidáme strouhaný sýr (čedar). Necháme zcela roztavit a doplníme oregánem, kterým nešetříme.

Teplé sýrové fondue podáváme s kousky tmavého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanovo-sýrové fondue

Zpět na recept