Smetanovo-sýrové fondue

Sýrové fondue je tradičním švýcarským pokrmem. Dnes si ale připravíme fondue po anglicku.


2.957x
20 min

Ingredience

omáčka

4 stroužkyčesnek
3-4 lžícemáslo
1 kscibule
400 gčedar
1 hrstoregáno
2 ksčervená paprika
2 lžíceškrobová moučka
3 dlsmetana ke šlehání

příloha

tmavý chléb

Postup přípravy

Cibuli s česnekem si oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozetřeme.

Papriku si omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.

Cibuli, česnek i papriku dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem a osmahneme. Směs zasypeme škrobovou moučkou, promícháme a vzápětí odstavíme. Přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a prolisujeme přes síto.

Prolisované fondue dáme v jiném hrnci zpět na plotnu, zahřejeme a postupně přidáme strouhaný sýr (čedar). Necháme zcela roztavit a doplníme oregánem, kterým nešetříme.

Teplé sýrové fondue podáváme s kousky tmavého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanovo-sýrové fondue

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena