Do mísy rozklepneme celá vejce, krystalový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Vše dobře smícháme.
Vymažeme a vysypeme si pekáček, do pekáčku vlijeme těsto. Pečeme přibližně 35 minut. Hotové řezy necháme vychladit. Vychladlý korpus prořízneme. Spodní díl vrátíme do pekáče.
Mezitím co se těsto peče, připravíme si krém. Želatinu namočíme ve vodě podle návodu na obalu. Rozmixujeme polovinu jahod. Ušleháme si smetanu, do které přidáme krupicový cukr, vymačkanou želatinu a jahodovou pěnu. Smícháme. Část směsi odložíme stranou na potření. Zbytkem potřeme spodní díl korpusu. Krém rozetřeme a proložíme druhou půlkou jahod, které pokrájíme. Přiložíme vrchní korpus.
Korpus na smetanovo-jahodové řezy potřeme zbylým krémem a vychladíme.