Smetanovo-houbová omáčka

Rychlá omáčka k těstovinám nebo ke gnocchi.


4.462x
25 min
6×

Postup přípravy

Na omáčku používám buď sušené, ty je potřeba předem namočit, nebo žampiony z plechovky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme slaninu a společně smažíme dozlatova. Pak vše zalijeme smetanou, přidáme dva trojúhelníčky smetanového sýra a houby. Sýr necháme rozpustit, dochutíme solí, pepřem a podle chuti bazalkou nebo kmínem. Smetanovou-houbovou omáčku podáváme s oblíbenými druhy těstovin nebo s gnocchi.
user-icon

autor Peťka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanovo-houbová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena