Vaření.czReceptySmetanová houbová polévka

Smetanová houbová polévka

Tato polévka se u nás v houbařské sezóně dělá téměř denně. Pokud ochutnáte, pochopíte proč. Chutná výborně.


3.353x
0

Postup přípravy

Očistíme větší množství hub a dáme je vařit do většího hrnce s vodou a solí. V jiném hrnci vaříme oloupané a nakrájené brambory (také v osolené vodě). Obojí vaříme 20 minut. Po dovaření přelijeme vařené brambory i s vodou do hrnce s houbami, a jakmile se začne vařit, přidáme rozkvedlané vejce, chvilku povaříme a přidáme šlehačku. Necháme asi 2 minuty přejít varem a odstavíme. Houbovou polévku necháme trochu vystydnout a přidáme podle chuti ocet. Lépe je dát méně, kdo bude chtít, může si při podávání přioctit.
user-icon

autor Janinečka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanová houbová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena