Smetanová houbová polévka

Tato polévka se u nás v houbařské sezóně dělá téměř denně. Pokud ochutnáte, pochopíte proč. Chutná výborně.


3.353x
0

Postup přípravy

Očistíme větší množství hub a dáme je vařit do většího hrnce s vodou a solí. V jiném hrnci vaříme oloupané a nakrájené brambory (také v osolené vodě). Obojí vaříme 20 minut.

Po dovaření přelijeme vařené brambory i s vodou do hrnce s houbami, a jakmile se začne vařit, přidáme rozkvedlané vejce, chvilku povaříme a přidáme šlehačku. Necháme asi 2 minuty přejít varem a odstavíme.

Houbovou polévku necháme trochu vystydnout a přidáme podle chuti ocet. Lépe je dát méně, kdo bude chtít, může si při podávání přioctit.
user-icon

autor Janinečka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová houbová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.