Smetanová česneková polévka

Tradiční recept na jemnou krémovou polévku s výraznou chutí česneku.


5.05x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a skoro všechny stroužky nastrouháme. Dva až tři stroužky odložíme na později.

Cibuli dáme do hrnce na rozpálený olej s máslem, orestujeme na mírném plameni a přidáme česnek. Potom přidáme bílé víno, vývar, drcený tymián a vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím v misce smícháme hladkou mouku s mlékem a potom postupně vlijeme do polévky. Polévku dochutíme soli a bílým pepřem a vaříme ještě 15 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, aby byla jemná. Na závěr přidáme smetanu na vaření a dva až tři stroužky česneku pro zvýraznění chuti.

Smetanovou česnekovou polévku podáváme v hrnku s krutony a ozdobíme nastrouhaným ovčím sýrem, nebo parmazánem, který s touto krémovou polévkou vytvoří zajímavou konzistenci.
user-icon

autor hepatuss


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová česneková polévka

Zpět na recept