Recept nejen pro sváteční chvíle, ale i pro domácí mlsání.
Hodnocení
5.0
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Smetana1/3 l
Cukr krupice1 hrnek
Hladká mouka 2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Na potření
Cukr moučka
Zakysaná smetana2 ks
Kompotované broskve1 plechovka
Podle potřeby
Hrubá mouka na vysypání
Olej na vymazaní
Na ozdobu
Kakao nebo granko
Postup přípravy
Vejce utřeme s cukrem a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a smetanu.
Hotové těsto vylijeme na plech vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme asi na 180 °C a asi 45 minut (nebo podle potřeby). Po upečení dáme korpus vychladnout.
Mezitím si rozděláme 2 zakysané smetany s cukrem (podle potřeby) a do zakysané smetany vmícháme broskve nakrájené na menší kousky.
Směs rozetřeme na vychladlý korpus a smetanovou buchtu nakonec posypeme lehce kakaem nebo grankem.
Smetanovou buchtu se zakysanou smetanou a ovocem necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.
Vynikající, jednoduchá příprava. Jako ovoce jsem dala višně a nemělo to chybu. Višně jsou kyselkavé a navíc bez přidaného cukru je buchta grandiózní :-) Velmi doporučuji!
Vlasta
Zrovna jsem dopekla korpus, tak jsem zvedava, jak bude chutove. Akorat jsem omylem dala 1,5 hrnku mouky a 1 lzicku sody misto 1 kypr.prasku. Recept se mi libi, je jednoduchy a rychly.
cook
mls
tuto buchtu delam treba i s ananasem a je vyborna doporucuji