Smažený vepřový mozeček

Smažený vepřový mozeček je velkou pochoutkou. Když je u nás zabíjačka, část mozečku vysmažím, je to dobré a rychlé. Jednoduchý recept.


4.58x
30 min

Ingredience

2 ksvejce
50 mlmléko
600 gvepřový mozeček

podle chuti

sůl

podle potřeby

strouhanka
voda
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Vepřový mozeček dáme na síto, na chvíli ho vložíme do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody asi na 30 minut. Poté necháme mozeček od vody odkapat, opatrně odstraníme blanky i s cévami a ještě jednou jej umyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kusy a osolíme.

Vepřový mozeček obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s troškou soli a mléka a na závěr ve strouhance.

Obalený mozeček smažíme v dostatečném množství dobře rozpálené oleje, až je krásně zlatavý. Poté jej necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

Smažený vepřový mozeček servírujeme ihned po přípravě s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou. Pokrm můžeme doplnit i libovolným jemným zeleninovým salátem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený vepřový mozeček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena