Smažený vepřový mozeček

Smažený vepřový mozeček je velkou pochoutkou. Když je u nás zabíjačka, část mozečku vysmažím, je to dobré a rychlé. Jednoduchý recept.


4.58x
30 min

Postup přípravy

Vepřový mozeček dáme na síto, na chvíli ho vložíme do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody asi na 30 minut. Poté necháme mozeček od vody odkapat, opatrně odstraníme blanky i s cévami a ještě jednou jej umyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kusy a osolíme.

Vepřový mozeček obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s troškou soli a mléka a na závěr ve strouhance.

Obalený mozeček smažíme v dostatečném množství dobře rozpálené oleje, až je krásně zlatavý. Poté jej necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

Smažený vepřový mozeček servírujeme ihned po přípravě s opékanými bramborami a tatarskou omáčkou. Pokrm můžeme doplnit i libovolným jemným zeleninovým salátem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený vepřový mozeček

Zpět na recept