Salám vhodný na opékání nakrájíme na silnější kolečka. Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na těstíčko smícháme 1,5 dl mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 10 - 15 dkg kysaného zelí, grilovací koření a sůl. Dobře promícháme v hladké těstíčko. Salámová kolečka obalíme v těstíčku a smažíme je na sádle na pánvi.
Brambory oloupeme, překrojíme a dáme uvařit do osolené vody. Měkké brambory potom rozšleháme s máslem, přilijeme teplé mléko a vytvoříme hladkou bramborovou kaši.
Na salát nastrouháme dvě střední mrkve na jemno, přidáme vodu, citronovou šťávu, cukr a promícháme. Připravíme tak chutný mrkvový salát k hlavnímu chodu.
Smažený salám v zelném těstíčku servírujeme s jemnou bramborovou kaší. Talíře můžeme podle chuti ozdobit nakrájenými rajčaty, paprikou a pažitkou. Připravený mrkvový salát výborně chuťově doplní podávané jídlo.