Vaření.czReceptySmažený řízek podle babičky šéfkuchaře

Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře

Osvědčený recept na šťavnaté řízky podle babičky jednoho šéfkuchaře. Lepší řízky jsem nejedl.


4.826x
75 min
2×

Ingredience

600 gvepřové maso
100 gsádlo na smažení

podle chuti

sůl

trojobal

2 ksvejce
3 ksrohlík
50 ghladká mouka

podle potřeby

chléb

Postup přípravy

Čerstvé klasické rohlíky dáme do mixéru a umixujeme z nich strouhanku. Vepřové, telecí, nebo při nejhorším kuřecí řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a poté zprudka krátce osmažíme na sádle. Troubu rozehřejeme na 110 °C. Do většího hrnce, nebo pekáče dáme tlusté krajíce chleba, na ně položíme smažené řízky a dáme přikryté na 45 minut do trouby. Výsledek je šťavnaté nevysušené maso a křupavá strouhanka s minimem tuku. Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře podáváme s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor Ya

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený řízek podle babičky šéfkuchaře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena