Nebojte se vařit s lilkem a zkuste tento skvělý recept na lilek se sýrem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (57x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Na obalení
Sůl1 špetka
Hladká mouka
Těstíčko
Sůl1 špetka
Vejce
Mouka2 lžíce
Ostatní
Máslo50 g
Žloutek3 ks
Lilek600 g
Strouhaný sýr50 g
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Oloupaný a semen zbavený lilek rozkrájíme po délce na stejně silné plátky, které osolíme, obalíme v mouce a rychle opečeme na másle.
Dva upečené lilky slepíme žloutky rozmíchanými se strouhaným sýrem.
Slepené lilky namáčíme v těstíčku, které si připravíme z vajec, mouky a špetky soli.
Lilky smažíme v horkém oleji dorůžova.
Vynikající, zejména když se do sýrové náplně zamíchá rozmačkaný česnek a majoránka :)
T.
zuskova (tecka) renata
smažený lilek
skvělé nemá chybu,dá se jíst i jako studená svačinka do ruky,nebo s hranolkama.
Kubi
Hm?
Žel, tak ten recept mě upřímně zklamal, ale za vyzkoušení to určitě stále, protože po přečtení se mi sbíhaly sliny :)
Já si dělám lilek jen v létě a to tak, že jej nakrájím na plátky i s šlupkou, posolím a hodinu nechám vyplakat (aby při smažení do sebe tolik nenatahoval olej). Pak rozehřeju tuk (olivový z pokrutin) a osmažím z jedné i z druhé strany. Lilek musí dostat takový ten nádech jako maso při grilování.
Pak servíruju na talíře a posypu rozdroleným (nebo nastrouhaným) balkánským sýrem.
Ludmila Krausová
lilek se sýrem
Výborný recept tím,že se dvakrát osmaží není takový hadrový.Ti mí ,,masaři" nevěřili,že je to lilek.Na vrch jsem udělala omáčku z jogurtu,kopru,česneku,kousek nastrouh.okurky soli ,pepře a trochy cukru.nemělo to chybu.