Naše babička říkávala, že smažit se dá téměř vše a měla asi pravdu. Ochutnejte smažený brzlík.
Hodnocení
3.1
/ 5 (122x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce1 ks
Strouhanka100 g
Mléko1 lžíce
Hladká mouka 3 lžíce
Tuk na smažení
Brzlík500 g
Postup přípravy
Brzlík vložíme do horké vody a odblaníme. Dvě minuty spaříme ve vroucí vodě. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Ty pak obalujeme v hladké mouce, ve slaných, rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.
Obalený brzlík smažíme po obou stranách dozlatova a servírujeme nejlépe s bramborovou kaší.
Pro paní Jarunku:Telecí brzlík je žláza, která v dospělosti zaniká takže ji mají jen mladá zvířata. Nachází se v podkrčí směrem k hrudnímu otvoru a vzhledově připomíná tukovou tkáň. Brzlík se zpravidla nejprve alespoň na hodinu namočí do studené vody a poté se vaří v solené vodě.