Smažené řízky v sezamu

Smažený řízek z kuřecích stehen, obalovaný v sezamových semínkách.


4.823x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí stehna zbavíme kůže, omyjeme a vykostíme. Lehce poklepeme a osolíme.

Potom maso obalujeme klasickým zbůsobem, ale místo strouhané housky použijeme sezamová semínka. Vtlačíme jich do obalu co nejvíce.

Řízky smažíme zvolna, ve vyšší vrstvě oleje, z každé strany asi 5 minut. Dbáme na to, aby se semínka nepřipálila, jinak by zhořkla. Hotové je necháme okapat na papírové utěrce.

Smažené kuřecí řízky v sezamu podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené řízky v sezamu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká