Smažené plněné sójové plátky

Velmi nečekaná změna při vaření ze sójového masa. Vegetariáni vynechají šunku.


3.76x
35 min

Postup přípravy

Sójové plátky namočíme do převařené vody s masoxem asi na 20 minut. Potom sojové plátky necháme pořádně okapat a rozložíme na pracovní desku.

Cibule očistíme a nasekáme najemno. Malou konzervu žampionů scedíme a také je nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej. Zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, vejce a vymícháme vaječinu.

Čtyři plátky budou tvořit spodní vrstvu a zbytek vršek. Na spodní plátek položíme šunku, směs, další plátek šunky a zakryjeme plátkem sójového masa. Boky zpevníme párátkem, aby směs při obalování nevytekla.

Plněné sójové plátky obalíme v klasickém trojobalu - mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka. Obalené plátky smažíme dozlatova ve větším množství tuku 10 - 15 minut.

Smažené plněné sójové plátky podáváme s přílohou podle chuti a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Marč


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené plněné sójové plátky

Zpět na recept