Smažené ovoce

Sezónní ovoce obalované v těstíčku.


4.411x
45 min
1×

Postup přípravy

Ve smetaně rozmícháme vejce, špetku soli, rum a mouku. Šleháme vidličkou, až je těstíčko dostatečně husté.

Větší plody ovoce (broskve, meruňky, hrušky, jablka) omyjeme, vyjmeme jádřinec, případně pecku. Ovoce nakrájíme na silnější plátky. Třešně, švestky nebo višně vypeckujeme a napícháme na špejli jako špíz. Prokládáme je rozinkami, ořechovými jádry a kousky kokosu.

Plátky většího ovoce namočíme do hustého těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Drobnější ovoce (špízy) můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, zvlášť pokud je málo sladké. Špízy namočíme do těsta a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Pak osmažené ovoce v těstíčku vkládáme na ubrousek, kde necháme z jednotlivých kousků odsát přebytečný tuk.

Před podáváním pocukrujeme.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené ovoce

Zpět na recept