Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme mletým zázvorem, chilli paprikou, prolisovaným česnekem a promícháme. K ochucenému masu přidáme nastrouhaný sýr čedar, solamyl, zakysanou smetanu a jedno rozšlehané vejce. Směs řádně propracujeme dohladka a necháme v chladu rozležet. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Masové kuličky se sýrem usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku. Smažené masové kuličky se sýrem servírujeme na nahřáté míse a podáváme s čerstvou zeleninou, vhodné jsou ředkvičky, okurky nebo papriky. Vhodnou přílohou jsou oblíbené dipy a čerstvé pečivo.
Originální letní jednohubky na zahradní párty
Máme tu oblíbený čas letních posezení, rodinných grilovaček i zahradních párty, kdy se nějaký ten neotřelý nápad na originální formu pohoštění vždycky hodí. Klasické chlebíčky jsou sice vždycky fajn, ale pro horký letní večer možná trochu těžké do žaludku. Kolečka rohlíků máznuté česnekovou pomazánkou zase příliš nevypovídají o fantazii a snaze hostitele.

Autor:Jarka Petrová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena