Řízky z kůzlečího masa.
2 ks | vejce |
strouhanka | |
petrželka | |
citron | |
hladká mouka | |
100 g | olej na smažení |
pepř a sůl | |
800 g | přední kůzlečí maso |
Maso omyjeme a očistíme. Pak ho osušíme a rozsekáme na porce. Každý kousek zvlášť pokapeme citronovou šťávou, posypeme drobně nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme, vložíme do porcelánové nebo skleněné mísy a necháme v chladničce odležet asi 2 hodiny.
Potom řízky obalíme v trojobalu a usmažíme na rozpáleném oleji. Můžeme použít i fritovací hrnec.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena