Kuřecí řízky omyjeme, okrájíme od blanek a naklepeme na tenké plátky. Pokud jsou kuřecí řízky širší a větší, překrojíme je. Musíme získat tenké a menší plátky, které budeme plnit.
Plátkový sýr nakrájíme na obdélníčky, šunku na hranolky.
Do každého plátku vetřeme trochu soli, jemně potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Do středu umístíme vždy 2 obdélníčky sýra a hranolek šunky. Opatrně zabalíme do závitku a spíchneme napříč krátkými párátky. Zvenčí posypeme bylinkovou solí.
Kuřecí rolky obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance - klasický trojobal.
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje. Nejdříve zprudka osmahneme ze všech strach (asi 1 minutu), pak teplotu zmírníme a dopékáme pozvolna, aby se maso propeklo i uprostřed.
Smažené kuřecí rolky podáváme rozkrojené - teplé i studené. Před podáváním nezapomene vyjmout párátka. Podáváme jako chuťovku, ale i hlavní chod (třeba s bramborovou kaší).