Smažené kuřecí rolky

Kuřecí plátky plněné sýrem a libovou šunkou, koření opět nesmí chybět. A chuťovka je na stole.


4.427x
30 min
3×

Ingredience

4 kskuřecí řízek

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle chuti

tymián
mořská sůl
bylinková sůl

podle potřeby

olej na smažení

náplň

plátkový eidam
plátkový madeiland
libová šunka vcelku

na potření

pálivá francouzská hořčice

Postup přípravy

Kuřecí řízky omyjeme, okrájíme od blanek a naklepeme na tenké plátky. Pokud jsou kuřecí řízky širší a větší, překrojíme je. Musíme získat tenké a menší plátky, které budeme plnit. Plátkový sýr nakrájíme na obdélníčky, šunku na hranolky. Do každého plátku vetřeme trochu soli, jemně potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Do středu umístíme vždy 2 obdélníčky sýra a hranolek šunky. Opatrně zabalíme do závitku a spíchneme napříč krátkými párátky. Zvenčí posypeme bylinkovou solí. Kuřecí rolky obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance - klasický trojobal. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje. Nejdříve zprudka osmahneme ze všech strach (asi 1 minutu), pak teplotu zmírníme a dopékáme pozvolna, aby se maso propeklo i uprostřed. Smažené kuřecí rolky podáváme rozkrojené - teplé i studené. Před podáváním nezapomene vyjmout párátka. Podáváme jako chuťovku, ale i hlavní chod (třeba s bramborovou kaší).
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené kuřecí rolky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena