Smažené krůtí hranolky

Recept na hranolky z krůtího masa smažené v těstíčku z ovesných vloček. Pokrm podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší a také jako chuťovku s čerstvým zeleninovým salátem.


4.414x
45 min

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na hranolky velké asi 4 x 1 cm, osolíme a opepříme.
Ovesné vločky namočíme na 20 minut do mléka. Pak vmícháme vejce, kukuřičnou mouku a vše prošleháme ve středně husté těstíčko, které osolíme a ochutíme špetkou mletého chilli koření.

Krůtí hranolky namáčíme v těstíčku a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Usmažené hranolky necháme na papírovém ubrousku okapat od oleje a ihned servírujeme.

Smažené krůtí hranolky můžeme podávat s bramborovou přílohou. Krůtí hranolky se dají také použít k plnění žemlí s dipy a salátem.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené krůtí hranolky

Zpět na recept